ДПА СКАСОВАНО, А ВСТУПНА КАМПАНІЯ ВІДБУДЕТЬСЯ ЗА СПЕЦПРОЦЕДУРОЮ

OGOLOSHENNYA_ZNO_2CH-3

24 березня 2022 року відбулося засідання Верховної Ради України, де було підтримано законопроєкт №7132, за яким здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2021/2022 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації (ДПА).

Крім того, цим законопроєктом передбачено, що у 2022 році прийом на навчання для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра та магістра буде здійснюватися в особливому порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки.

Наразі Комітет з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України плідно співпрацює з Міністерством освіти і науки України, з представниками вищої і загальної середньої освіти із розроблення Порядку зарахування до закладів вищої освіти у 2022 році, тобто документа, який би відповів на всі ті питання, що є актуальними для вступників. Попередньо розглядається можливість проведення тестування в комп’ютерному форматі.

Міністр освіти Сергій Шкарлет підкреслив, що завдяки цифровізації буде створено максимально безпечні умови для учасників вступної кампанії, аби вона пройшла на засадах доброчесності, а прагнення вступників були реалізовані на засадах максимальної прозорості.

Укотре хочемо подякувати Збройним Силам України, бійцям територіальної оборони, рятувальним службам, медикам, працівникам соціальної інфраструктури за життя! Усе буде Україна!