Архів за Вересень 17th, 2024

PISA-2022: досвід України під час віддаленого навчання

2-10

Фахівці Українського центру оцінювання якості освіти підготували другу частину мінізвіту «Досвід 15-річних підлітків і закладів освіти під час віддаленого навчання» за результатами PISA-2022.

Міжнародне дослідження якості освіти PISA-2022, яке показало, як пандемія COVID-19 вплинула на освітній процес і навчальні досягнення 15-річних підлітків, порушило комплекс питань, вичерпну відповідь на які неможливо дати в одному звіті. Саме тому фахівці Українського центру темі віддаленого навчання присвятили два числа мінізвітів.

Нагадаємо, що в попередньому числі «PISA-2022: Україна в центрі уваги (№ 4)» присвяченого вивченню того, як системи освіти у світі реагували на пандемію COVID-19, було висвітлено питання впливу тривалості закриття закладів освіти в Україні та референтних країнах через пандемію на успішність і добробут 15-річних учнів, здатності освітніх систем забезпечити рівний доступ до якісної освіти, незалежно від соціально-економічного статусу учнів, готовності підлітків до віддаленого й автономного навчання, а також взаємозв’язку цих показників зі стійкістю освітньої системи. (більше…)