Архів за Вересень, 2024

PISA-2022: досвід України під час віддаленого навчання

2-10

Фахівці Українського центру оцінювання якості освіти підготували другу частину мінізвіту «Досвід 15-річних підлітків і закладів освіти під час віддаленого навчання» за результатами PISA-2022.

Міжнародне дослідження якості освіти PISA-2022, яке показало, як пандемія COVID-19 вплинула на освітній процес і навчальні досягнення 15-річних підлітків, порушило комплекс питань, вичерпну відповідь на які неможливо дати в одному звіті. Саме тому фахівці Українського центру темі віддаленого навчання присвятили два числа мінізвітів.

Нагадаємо, що в попередньому числі «PISA-2022: Україна в центрі уваги (№ 4)» присвяченого вивченню того, як системи освіти у світі реагували на пандемію COVID-19, було висвітлено питання впливу тривалості закриття закладів освіти в Україні та референтних країнах через пандемію на успішність і добробут 15-річних учнів, здатності освітніх систем забезпечити рівний доступ до якісної освіти, незалежно від соціально-економічного статусу учнів, готовності підлітків до віддаленого й автономного навчання, а також взаємозв’язку цих показників зі стійкістю освітньої системи. (більше…)

Незалежне тестування вчителів історії та громадянських дисциплін: розбір завдан

ogoloshennya-sertyfikatsiya-1

Сьогодні, 16 вересня, на сайті Українського центру оцінювання якості освіти розміщено тестовий зошит, з яким працювали вчителі історії та громадянських дисциплін — учасники незалежного тестування в межах сертифікації педагогічних працівників, яке було проведено 14 вересня 2024 року. 

17 та 18 вересня в прямих етерах на YouTube-каналі Українського центру оцінювання якості освіти фахівці відділу сертифікації прокоментують правильні відповіді до тестових завдань.

17 вересня о 15:00 розбиратимемо завдання 1–50 тестового зошита, які стосуються таких розділів програми незалежного тестування вчителів громадянської та історичної освітньої галузі: «Управління освітнім процесом», «Партнерська взаємодія з учасниками освітнього процесу», «Організація освітнього середовища», «Комунікація державною мовою з дотриманням норм української літературної мови», «Створення й підтримка цифрового середовища для ефективного навчання», «Методики й технології навчання предметів та інтегрованих курсів громадянської та історичної освітньої галузі або освітньої галузі “Суспільствознавство”».

18 вересня о 15:00 розбиратимемо завдання 51–90 з розділу «Система теоретичних знань з предметів та інтегрованих курсів громадянської та історичної  освітньої галузі та освітньої галузі “Суспільствознавство”, необхідна для реалізації вимог державних стандартів середньої освіти».

Після докладного розбору завдань наші експертки також нададуть відповіді на всі ваші запитання, які ви можете поставити заздалегідь, перейшовши за посиланням, або ж у чаті безпосередньо під час прямої трансляції.

До зустрічі на прямих етерах.

НМТ-2024: офіційний звіт за результатами проведення

nmt-4

Український центр оцінювання якості освіти підготував офіційний звіт за результатами проведення у 2024 році національного мультипредметного тесту (НМТ). З його матеріалами можна ознайомитися в розділі «ЗВІТИ/ДАНІ».

Звіт складається з двох частин. Том І містить інформацію щодо підготовки НМТ (нормативно-правове забезпечення, формування реєстраційної бази учасників, мережі ТЕЦ) та його проведення (статистичні характеристики вибірки тощо). Також у ньому наведено статистичні та аналітичні матеріали, зокрема щодо розподілу результатів тестування з кожного навчального предмета НМТ в розрізі різних параметрів за підсумками основних і додаткових сесій. У томі ІІ запропоновано по два зразки субтестів з усіх предметів НМТ 2024 року. До одного зі зразків також наведено всі психометричні характеристики. Упевнені, що ця інформація допоможе вчительству краще зрозуміти специфіку поточних інструментів вступних оцінювань і за потреби буде раціонально використана в освітньому процесі, наприклад, для підготовки учнівства до тестування наступного року або як частина інструментів для розгортання роботи з надолуження навчальних втрат.

 

Докладніше

Сертифікація-2024: незалежне тестування вчителів історії та громадянських дисциплін

ogoloshennya-sertyfikatsiya

14 вересня вчителі історії та громадянських дисциплін проходитимуть незалежне тестування.

Тестування розпочнеться об 11:00. Допуск учасників сертифікації до пунктів тестування здійснюватимуть з 10:15 до 10:50. У разі запізнення учасників до пункту тестування не допускатимуть. Для входу до пункту тестування потрібно пред’явити паспорт або інший документ, що посвідчує особу, та лист-виклик, який розміщено в  кабінетах учасників сертифікації. Учасники сертифікації, документи яких містять розбіжності в персональних даних, мають також надати відповідний документ, що підтвердить зміни. Копія паспорта або іншого документа, що посвідчує особу, не дає права на допуск до пункту тестування. (більше…)

Спеціально організована сесія ЄВІ

spetsialno-organizovana-sesiya-YEVI_vartist-1

У період з 12 до 14 вересня проходить спеціально організована сесія ЄВІ. Її учасники  вже отримали запрошення, тож знають дату, час і місце складання іспитів.

Початок проведення вступного випробування під час першої зміни – 10:00, другої – 15:00. Допуск до пункту тестування розпочнуть за 30 хв і припинять за 10 хв до початку випробувань. Тому рекомендуємо учасникам заздалегідь спланувати маршрут доїзду й подбати про те, щоб вчасно дістатися до пункту тестування.

Для допуску до пункту тестування вступник / вступниця має пред’явити екзаменаційний листок та оригінал  документа, на підставі якого його / її зареєстровано для участі у вступних випробуваннях (серію (за наявності) та номер якого зазначено в екзаменаційному листку) / його цифровий аналог у застосунку «Дія». (більше…)