Архів за Серпень, 2024

Державна підсумкова атестація на рівні 4-х і 9-х класів: робота на перспективу триває

2

У 2017 році Український центр оцінювання якості освіти за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» ініціював розроблення стратегії освітніх оцінювань, метою якої було визначити те, які освітні оцінювання варто запровадити до 2030 року з огляду на імплементацію концепції Нової української школи. (більше…)

Інформація для випускників 2025 року

ogoloshennya-NMT

Уже за якихось 10 днів почнеться новий навчальний рік, відповідно учні й учениці випускних класів хочуть дізнатися про те, якими будуть випускні / вступні іспити.

На жаль, на сьогодні нормативних документів, які б регулювали вступну кампанію 2025 року, ще немає. Нагадаємо, що, відповідно до Закону України «Про освіту», здобувачі повної загальної середньої освіти мають пройти державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього незалежного оцінювання (ДПА у формі ЗНО) для того, щоб отримати документ про освіту, а також ЗНО, щоб вступити до закладів вищої освіти. Однак через повномасштабне вторгнення росії в Україну останні три роки ДПА у формі ЗНО для здобувачів повної загальної середньої освіти скасовувалася, а замість ЗНО проводився національний мультипредметний тест (НМТ).  (більше…)

Спецсесія ЄВІ-2024: останній день реєстрації

spets_sesiya_reyestratsiya-1

Сьогодні, 19 серпня, завершується реєстрація для участі в єдиному вступному іспиті (ЄВІ) під час третьої (спеціально організованої) сесії, яку проводять за рахунок коштів фізичних та/або юридичних осіб. 

Звертаємо увагу на те, що в спеціально організованій сесії ЄВІ зможуть взяти участь ті вступники і вступниці, які в період з 12 серпня до 19 серпня звернулися до приймальної комісії закладу освіти, щоб зареєструватися й отримати екзаменаційний листок, і до 22 серпня (включно) здійснили оплату.

Важливо! До уваги вступників і вступниць, які цьогоріч реєструвалися під час основного або додаткового періоду реєстрації, але хочуть узяти участь у спеціально організованій сесії ЄВІ. Якщо ви плануєте брати участь у спецсесії ЄВІ, вам також обов’язково необхідно звернутися до приймальної комісії, повторно зареєструватисяотримати новий екзаменаційний листок, а вже потім здійснювати оплату. Для вас буде створено нову інформаційну сторінку «Кабінет учасника вступних випробувань», доступ до якої ви здійснюватимете за номером нового екзаменаційного листка та РIN-кодом, зазначеним у ньому.

Докладніше про особливості реєстрації за посиланням.

Зауважимо, що проведення спеціально організованої сесії єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ) не передбачено.

Спецсесія ЄВІ-2024: важливі зауваги щодо реєстрації

spetsialno-organizovana-sesiya-YEVI_vartist-1 (1)

З 12 до 19 серпня триває реєстрація для участі в спеціально організованій сесії єдиного вступного іспиту (ЄВІ), яку проводять за рахунок коштів фізичних та/або юридичних осіб

Щоб успішно зареєструватися для участі в спецсесії ЄВІ, потенційним учасникам / учасницям варто врахувати таке.

  • Перш ніж здійснювати оплату за участь у спецсесії, необхідно звернутися до приймальної комісії одного із закладів вищої освіти

Усі охочі взяти участь у спецсесії ЄВІ мають обов’язково звернутися до приймальної комісії закладу вищої освіти, щоб зареєструватися й отримати екзаменаційний листок. Працівники комісії нададуть консультацію та зареєструють вас очно (за умови особистої присутності вступника) або дистанційно. З алгоритмом дистанційної реєстрації можна ознайомитися у відповідному розділі. (більше…)

Сертифікація-2024: листи-виклики для вчителів історії в кабінетах учасників

ogoloshennya-sertyfikatsiya

Сьогодні, 16 серпня, для 411 вчителів історії та громадянських дисциплін у кабінетах учасника сертифікації розміщено листи-виклики.

Лист-виклик містить інформацію про адресу пункту проведення незалежного тестування, а також дату та час проходження відповідної процедури. Радимо учасникам сертифікації завчасно роздрукувати цей документ, адже він обов’язковий для допуску до пункту тестування. Додатково застерігаємо від поширення інформації про місця проведення тестування.

Перший етап сертифікації — незалежне тестування фахових знань і вмінь — учителі історії та громадянських дисциплін проходитимуть 14 вересня. Початок іспиту — об 11:00. Допуск до пунктів тестування здійснюватиметься з 10:15 до 10:50. Для входу до пункту тестування учасник сертифікації має пред’явити паспорт або інший документ, що посвідчує особу, а також лист-виклик. (більше…)