ЯКИМ БУДЕ ТЕСТ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ ІСТОРІЇ ТА ГРОМАДЯНСЬКИХ ДИСЦИПЛІН

ogoloshennya-sertyfikatsiya-3 (2)

Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив загальну характеристику тесту незалежного тестування фахових знань та вмінь учителів історії та громадянських дисциплін, які виявили бажання взяти участь у сертифікації 2024 року. 

Зміст тесту для них визначено Програмою незалежного тестування фахових знань та вмінь учителів історії та громадянських дисциплін. Орієнтовний розподіл завдань відповідно до розділів / підрозділів зазначеної програми і схеми нарахування балів за виконання тестових завдань затверджено наказами Українського центру оцінювання якості освіти.

Так, тест міститиме 90 завдань чотирьох форм: з вибором однієї правильної відповіді (79 завдань), на встановлення відповідності («логічні пари») (4 завдання), на встановлення правильної послідовності (3 завдання) та з вибором трьох правильних відповідей із семи запропонованих варіантів відповіді (4 завдання), – на виконання яких буде відведено 180 хвилин. Тест буде укладено українською мовою.

Harakterystyka_matem_sertyfikatsiya_2024-1024x576

Нагадаємо: незалежне тестування вчителів історії та громадянських дисциплін відбудеться 14 вересня.

Результати тестування визначатимуть на підставі набраної учасником / учасницею  кількості балів за виконання всіх тестових завдань. Для успішного проходження незалежного тестування та участі в наступному етапі сертифікації учасник / учасниця має набрати не менш ніж 60 % від максимальної кількості тестових балів.