3 ТРАВНЯ – ОСТАННІЙ ДЕНЬ РЕЄСТРАЦІЇ ДЛЯ УЧАСТІ В НМТ

reyestratsiyu-zaversheno

Сьогодні, 3 травня, завершується реєстрація для участі в національному мультипредметному тесті. Тож радимо потенційним вступникам не зволікати. 

Наразі вже створено понад 276 тисяч персональних кабінетів, понад 268  тисяч осіб уже отримали повідомлення про успішну реєстрацію і можливість сформувати сертифікат НМТ 2023 року. Документи потенційних вступників ще опрацьовують регіональні центри оцінювання якості освіти, тож остаточні дані будуть оприлюднені після завершення обробки.

Так, бажання проходити тестування в тимчасових екзаменаційних центрах, які будуть створені в Україні, виявили 250 369 осіб, а за кордоном ー 26 132. Зауважимо, цьогоріч потенційні вступники мають змогу проходити тестування, крім України, ще в 32 країнах. Завдяки підтримці закордонних партнерів тимчасові екзаменаційні центри буде створено в 51 місті.

Вибираючи предмет додаткового блоку, вступники надають перевагу історії України (145 164  особи)  й іноземним мовам (85 275  осіб).

Нагадаємо: щоб зареєструватися, вступнику / вступниці потрібно за допомогою  спеціального сервісу на вебсайті Українського центру створити персональний кабінет і виконати в ньому такі дії:

  • вибрати із запропонованих переліків навчальний предмет додаткового блоку та населений пункт в Україні або за кордоном, де він / вона планує проходити НМТ;
  • завантажити сканкопії та/або фотокопії реєстраційних документів;
  • надіслати внесену інформацію та копії документів на обробку до регіонального центру.

Звертаємо особливу увагу на таке: якщо вступник /вступниця не натисне на кнопку “Надіслати на обробку”,  регіональний центр не зможе опрацювати інформацію, тож його / її не буде зареєстровано для участі в НМТ.

Також зауважимо, що  в разі ненадання копій документів або надання копій, що не відповідають вимогам, йому / їй буде повідомлено про потребу виправити недоліки і зазначено їх перелік. Усунути помилки і повторно надіслати копії документів на перевірку до регіонального центру потрібно буде якнайшвидше, але не пізніше ніж 7 травня.

Якщо вступник / вступниця не усуне недоліків, на які за результатами оброблення вказав регіональний центр, йому / їй буде відмовлено в реєстрації для участі в НМТ.

Так само до 7 травня в персональному кабінеті вступник / вступниця матиме змогу змінити навчальний предмет додаткового блоку, з якого він / вона бажає пройти тестування, чи населений пункт в Україні або за кордоном, де перебуватиме в дні проведення НМТ, чи вказати на потребу в проходженні НМТ під час додаткової сесії.