25 ЧЕРВНЯ В УКРАЇНІ СТАРТУЄ ЗНО-2020

novyna-1

25 червня стартує основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Розпочинається вона тестуванням з математики, для участі на яке зареєстровано 186 072 особи.

Наразі в соціальних мережах ширяться чутки, що випускник / випускниця поточного року має обов’язково підтвердити свій намір узяти участь в ЗНО, написавши відповідну заяву в закладі освіти, у якому завершує здобуття повної загальної середньої освіти.

Ми наголошуємо на тому, що для входу в пункт тестування учасник / учасниця має обов’язково подати три документи:

  • оригінал Сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання;
  • паспорт або інший документ, серію (за наявності) та номер якого зазначено у Сертифікаті;
  • запрошення-перепустку для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні, яке учасники мають самостійно роздрукувати з інформаційної сторінки.

Працівники пунктів тестування не будуть вивчати наявність / відсутність заяви про рішення учасника стосовно ДПА у формі ЗНО, тому здобувачі повної загальної середньої освіти можуть не хвилюватися, якщо оперативно не повідомлять заклад освіти про свій вибір.

Для участі в ЗНО учасник / учасниця має своєчасно прибути до пункту тестування, взяти з собою зазначені вище документи, дотримуючись рекомендацій, пройти процедуру допуску до пункту тестування.

Учасника / учасницю ЗНО не допустять до пункту ЗНО у разі:

  • непред’явлення Сертифіката; документа, що посвідчує особу; нотаріально засвідченого перекладу українською мовою документа (для осіб, які пред’являють документ, оформлений іноземною мовою);
  • ­запізнення.

Важливо також зазначити, що станом на сьогодні понад 20% учасників, зареєстрованих для участі в ЗНО з математики не роздрукували свої запрошення-перепустки.

Просимо тих учасників, які мають намір взяти участь у тестуванні, терміново роздрукувати цей документ: у ньому зазначено проміжок часу, протягом якого рекомендовано прибути до пункту тестування і пройти процедуру допуску.